Președintele Parlamentului European-Antonio Tajani în România

0
518
Sursa: DcCNews

Potrivit anunțului oficial oferit de Guvernul României, Președintele Parlamentului European-Antonio Tajani a realizat o vizită în România, începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, fiind însoțit de secretarul general al Parlamentului European-Klaus Welle, dar și de liderii celor nouă grupuri politice.

Vizita oficială a urmărit participarea la Reuniunea Conferinței Președinților Parlamentului European și a Guvernului României, declarații cu reprezentanții politici români, printre care și președintele Klaus Iohannis, dar și prezența la o dezbatere oferită studenților Universității din București-Tinerii în Dialog cu Parlamentul European.

În cadrul întâlnirilor oficializate de președinte și liderii grupurilor politice s-au semnalat variate problematici abordate, precum: procesul de aderare al României la spațiul Schengen, lipsa de pregătire a românilor în ceea ce privește obținerea și utilizarea fondurilor europene, dar și momentul preluării României la președinția Consiliului Uniunii Europene.

Președintele Antonio Tajani a lansat cu ocazia acestei vizite un apel către toate celelalte state Schengen să nu mai blocheze calea de acces a României către unitate, fiind momentul unei accelerări politice în acest sens.

De altfel, reprezentatul politic consideră și că România este pregătită să preia președinția la Consiliul Uniunii Europene făcând recurs la buna organizare și strategie pregătite pentru acest moment.

Prezența președintelui Parlamentului European și liderilor politici se rezumă la o vizită fructuoasă la nivel național care a trasat următoarele direcții de activitate în sfera politică europeană și românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.