Ultimatum pentru România

0
523
Credit Twitter/PA Wire

În data de miercuri, 21 noiembrie, România a primit vizita președintelui Parlamentului European-Antonio Tajani, dar și a liderilor celor nouă grupuri parlamentare, printre care și Guy Verhofstadt-liderul ALDE la nivel european.

În urma participării acestora la Conferința Președinților Parlamentului European și a Guvernului României, potrivit unui anunț pe rețeaua de socializare Twitter, Verhofstadt a răspuns dur unei scrisori înaintate de către liderul ALDE din România, Călin Popescu-Tăriceanu, conform căreia votul Parlamentului European asupra rezoluției privind statul de drept din țara noastră s-a desfășurat „fără consultări”, că s-a bazat pe „informații părtinitoare” și că „se dedică unei practici de acuzare publică”.

Liderul ALDE din PE a venit cu un răspuns acestor acuze, notând pe contul personal de Twitter: “România se află la răscruce: fie respectă și apără principiile democratice, fie alege calea iliberală. Îi voi încuraja să facă prima alegere, dar dacă optează pentru cea de-a doua mesajul meu e clar: nu în numele nostru și mai ales nu cu numele nostru!”.

Urmează ca statul român să facă alegerea înaintată de Verhofstadt și să decidă ce mișcări trebuie să abordeze în viitor pentru soluționarea problemelor ridicate de membrii Parlamentului European.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.