Portugalia-membră a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est

0
529
US Army NATO

Potrivit anunțului oficial postat pe pagina de Facebook a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, Portugalia va fi membră a acestei organizații guvernamentale, structură cadru a NATO.

Participarea Portugaliei în această structură s-a ratificat în cadrul întâlnirii HQ MND-SE prin prezența personală a locțiitorului comandantului, generalul de brigadă- Thomas Carden Jr.

Astfel, statul portughez va fi de acum cel de-al 14-lea membru al Comandamentului și își va îndeplini angajamentul luat față de România-națiune cadru a acestei structuri NATO.

Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est se află sub egida Consiliului Nord Atlantic și a Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa. Rolul acestuia este să contribuie la consolidarea Flancului Sud-Estic al Alianței prin menținerea securității teritoriului și populației statelor membre.

Așadar, statele membre ale acestei organizații se bucură de activarea în cadrul Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, printre care și România, care urmărește să corespundă cerințelor NATO din punct de vedere al securității naționale și europene.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.