Rusia și Ucraina în război

0
611
Sursa: aroundtravels.com

Potrivit comunicatelor oficiale postate pe site-ul web al președintelui Ucrainei-Petro Poroshenko, în data de 25 noiembrie, trei nave ale marinei ucrainene au fost capturate în Marea Neagră de către Serviciile Secrete Ruse. În timpul procedurii s-au folosit arme de foc, iar din cei 23 de soldați aflați în navele Ucrainei, trei au fost răniți grav.

Ucraina acuză capturarea nejustificată a celor trei nave de către statul rus, acestea tranzitând Marea Azov, parte a Mării Negre, în apropiere de insula Crimeea, cu scopuri deloc îndreptate spre o ofensivă asupra Rusiei.

Cele două state își aduc acuzații reciproce, președintele ucrainean blamând atacul nejustificat asupra celor trei nave, iar statul rus afirmă că prin tranzitarea Mării Azov, cele trei nave au pus în pericol suveranitatea Rusiei.

Cu atât mai mult,  Rusia blamează Ucraina și pentru faptul că scopul real al celor trei nave era acela de a isca un nou focar politic în zona și să distragă atenția de la problemele politice interne din Ucraina.

Ca răspuns, Ucraina a adoptat luni, 26 noiembrie, stare de război pe teritoriul țării timp de 30 de zile prin introducerea legii marțiale. Proiectul de lege a fost votat de 276 de deputați și marchează începutul unei noi perioade incerte în relațiile politice dintre Rusia și Ucraina.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.