Bulgaria intră în Schengen

0
540
Source: Wikiwand

Potrivit anunțurilor oficiale postate pe site-ul Comisiei Europene, Bulgaria va face parte din spațiul Schengen începând din 1 ianuarie 2019.

Anunțul a fost făcut de liderul europarlamentarilor din PPE și principalul candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene-Manfred Weber în urma unei întâlniri avute cu vicepreședintele PPE-Țvetan Țvetanov.

Aderarea Bulgariei la spațiul Schengen a fost condiționată de eliminarea gradului mare de corupție națională precum a anunțat anterior întrării Bulgariei în Schengen, premierul Olandei-Mark Rutte: ”Salut faptul că Bulgaria are această aspirație de a adera întrutotul la acquis-ul Schengen și într-adevăr a făcut eforturi mari, dar o înțelegere e o înțelegere și nu putem accepta țări în Schengen dacă nu îndeplinesc toate criteriile de aderare.”

Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen. Statele membre ale acestui spațiu au eliminat sau vor elimina controalele pentru persoane la frontierele dintre ele, astfel încât este posibilă trecerea frontierei între oricare două asemenea state fără prezentare de acte de identitate și fără opriri pentru control.

În lista de așteptare pentru Schengen este și România, care însă întârzie acest proces prin lipsa măsurilor luate împotriva corupției.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.