Georgia o alege pe Salome Zurabishvili ca prima femeie președinte

0
492
Sursa: President of Georgia

Potrivit anunțurilor oficiale postate pe site-ul Guvernului Georgiei, a fost ales președintele țării-Salome Zurabishvili. Reprezentantă a Partidului Visul Georgian, aceasta a câștigat alegerile cu un procentaj de 59,52% față de oponentul său politic, Grigol Vashdaze care a obținut 40%.

Salome Zurabishvili vine dintr-o familie de refugiați georgieni care a emigrat în Franța în anul 1921. Aceasta a urmat o carieră în serviciul străin francez după care a fost aleasă ambasadoare în capitala Georgiei în anul 2003.

După cariera în diplomație încheiată câțiva ani mai târziu, Zurabishvili a fost aleasă de către președintele Georgiei de atunci- Mikheil Saakashvili ca ministru de Afaceri Externe.

Preluarea funcției sale nu a trecut neobservată de critica publică, întrucât presa consideră anormal procentul voturilor în favoarea sa ce a crescut cu până la 20% în doar două săptămâni în timpul alegerilor electorale.

În prima conferință oferită de noul președinte, aceasta a anunțat că Georgia nu urmărește să stabilizeze relațiile cu Rusia, deoarece prezența trupelor rusești în Osetia de Sud se apropie periculos de Tibilisi, iar independența acestei regiuni obținută după războiul ruso-georgian din 2008 este pusă sub semnul întrebării.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.