Scăderea tarifelor între China și SUA

0
611
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit anunțurilor făcute pe pagina oficială de Twitter a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, acesta anunță o scădere a taxelor la mașinile exportate de SUA către China.

În urma întâlnirii de la summit-ul G20 din Argentina cu oficialii chinezi, actualul Președinte al SUA a purtat o conversație cu aceștia axată pe scăderea temporară a tarifelor și taxelor automobilelor ce urmează să intre pe teritoriul chinez.

Liderul Statelor unite a descris aceasta înțelegere cu Beijingul ca “una dintre cele mai mari făcute vreodată”, iar Președintele chinez Xi Jinping a caracterizat-o drept ca “o deschidere majoră către dispariția tarifelor”.

De altfel, la nivelul acestei înțelegeri există și limite impuse de ambele state, astfel SUA se obligă să ofere Chinei o cantitate substanțială de energie, produse industriale și provenite din agricultură pentru ca aceasta să renunțe la impunerea tarifelor.

Se așteaptă ca Președintele Trump să revină cu o conferință de presă amănunțită privind summit-ul G20, însă aceasta va fi amânată pentru o scurtă perioadă de timp în semn de respect pentru celebrarea funerariilor celui de-al 41-lea Președinte al SUA- George H. W. Bush, care a trecut în neființă pe data de 30 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.