Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă

0
613
Sursa: aroundtravels.com

Conform ultimelor anunțuri postate pe site-ul oficial al Ministerului de Apărare ucrainean, situația incertă și în prag de război armat dintre Rusia si Ucraina continuă.

După ce Rusia a fost acuzată de statul ucrainean că a atacat și a oprit trecerea a trei nave din marina ucraineană ce tranzitau Marea Azov, parte a Mării Negre și în apropiere de Crimeea, la finalul lunii noiembrie, neînțelegerile continuă între cele două țări.

Astfel, la mai bine de o săptămână de la izbucnirea conflictului, Ministerul de Apărare al Ucrainei anunță că statul rus a amplasat zeci sisteme de rachete antinavă „Bastion” și „Bal” care urmăresc periclitarea poziției Ucrainei în zona de conflict.

Cu atât mai mult, în cadrul comunicatelor de presă oferite de site-ul oficial, purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării ucrainean, Vadim Skibiţki, transmite că amplasarea acestor sisteme reprezintă “O grupare armată importantă care permite Rusiei să controleze nu doar Crimeea, nordul, vestul şi estul Mării Negre, ci şi să controleze în totalitate Marea Azov”.

De altfel, prin poziționarea sistemelor antinavă în zona Mării Azov, întreaga Europă estică formată din  Polonia, Germania, Slovacia, Cehia, România și Bulgaria este în pericol, aflându-se la congruența dintre două mari puteri, dar și în plin câmp de luptă.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.