Avize favorabile pentru România în ceea ce privește preluarea președinției la Consiliul Uniunii Europene

0
467
gov.ro

Potrivit paginii oficiale a Guvernului României, în data de 6 decembrie 2018, prim-ministrul României-Viorica Dăncilă a purtat o convorbire telefonică cu prim-ministrul Poloniei-Mateusz Morawiecki, care s-a încheiat cu factori decidenți pozitivi și sprijin oferit României de către Polonia în timpul preluării președinției statului român la Consiliul Uniunii Europene.

Astfel, comunicatul de presă oficial oferit de site-ul Guvernului român transmite: “Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut în această dimineaţă o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki.

Discuţia a scos în evidenţă  relațiile bilaterale foarte bune dintre România și Polonia, care se dezvoltă continuu și produc efecte pozitive, atât pentru cele două țări, cât și pentru regiunea Europei Centrale și de Est.

În ceea ce privește viitoarea Președinție română a Consiliului Uniunii Europene, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că Executivul de la București este pregătit să preia acest mandat și a reafirmat angajamentul ferm pentru asigurarea unei Președinții de succes.

În context, prim-ministrul României a menționat că provocările actuale cu care se confruntă Uniunea reflectă o nevoie crescută de unitate și coeziune, precizând că agenda de lucru a Președinției române la Consiliul UE se va concentra prioritar pe promovarea coeziunii, ca politică și valoare comună europeană.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.