Proteste în Franța

0
521
NDTV.com

Franța traversează o perioadă complicată din punct de vedere politic. Începută de acum patru săptămâni, o criză economico-politico-socială a pus stăpânire pe statul francez, care are la bază nemulțumirile naționale referitoare la prețul mare al carburanților, la taxele mari și la salariile mici.

Potrivit comunicatelor oficiale făcute pe site-ul oficial al Guvernului Francez, dar și cele transmise de Președintele țării, Emmaneul Macron, pe pagina sa de Twitter, în Franța au avut loc variate proteste ale „vestelor galbene”, adică cetățenii care provin din rândul claselor populare și de mijloc care se opun politicilor fiscale impuse de E. Macron.

Protestele au început ca o reacție mânioasă față de accizele la carburant, însă în scurt timp s-a metamorfozat într-un val anti-Macron, cerându-i-se demisia.

Apogeul mișcărilor francezilor a avut loc în weekend-ul 1-2 decembrie când protestatarii au intervenit agresiv asupra forțelor de ordine publică, dar și vandalizând însemnele statului, precum Arcul de Triumf.

Ca răspuns la această situație, Președintele a anunțat că urmează să ofere o conferință publică referitoare la această situație în data de 10 decembrie, ora 20, cu scopul de a face un apel către reinstaurarea ordinii și liniștii publice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.