Klaus Johannis va participa la ultimul summit înainte de preluarea președinției Consiliului UE

0
543
24Pharte.ro

Potrivit unui comunicat oficial oferit de Administrația Prezidențială a României, Președintele țării va participa joi și vineri la ultimul summit european înainte de preluarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Agenda ultimul summit va conține discuții legate de negocierile viitorului buget al UE-post 2020, la aspecte legate de Piaţa Internă a Uniunii, combaterea schimbărilor climatice, lupta împotriva rasismului şi a xenofobiei, dar și gestionarea fenomenului migraţiei.

Șeful statului român va milita pentru adoptarea cât mai rapidă a bugetului, întrucât rolul pe care România și-l va asuma de la 1 ianuarie îi conferă o poziție extrem de importantă în tot ceea ce înseamnă factor decident.

Tot din punct de vedere economic, Klaus Johannis va urmâri și extinderea  Uniunii Economice şi Monetare prin participarea altor state care încă nu fac parte din zona euro, urmărind o stabilitate ofertă de factori obiectivi.

Cu atât mai mult, migrația, rasismul, xenofobia, relațiile tensionate cu partenerii externi sunt câteva dintre aspectele pe care șeful statului român va urmări să le diminueze si să joace un rol de mediator pe scena teatrului politic european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.