Tensiuni între Ucraina și Ungaria

0
589
trb.ro

Potrivit ultimul anunț Reuters, Statele Unite ale Americii au anunțat joi, 13 decembrie, că este de dorit o îmbunătățire a relațiilor bilaterale între Ucraina și Ungaria și ca cel din urmă stat să nu mai împiedice cooperarea Kievului cu Alianța Atlanticului de Nord.

Relațiile între Ungaria și Ucraina s-au înrăutățit în anul 2017 din cauza faptului că Ucraina a aprobat o lege privind interzicerea predării limbilor materne în şcolile ucrainene. Ca și consecință, Ungaria a ameninţat că va bloca încercările Ucrainei de a adera la NATO şi la UE.

În acest sens, NATO a avertizat că dacă Ucraina își va pierde supremația teritorială, Ungaria se va afla în prim contact cu pericolul rus în eventualitatea izbucnirii unui conflict.

În direcția soluționării acestui conflict, ambasadorul american la Budapesta, David Cornstein, este cel care a transmis că este de dorit preluarea unor măsuri urgente de reconciliere între statul ucrainean și cel ungar, cu atât mai mult cu cât acum este o perioadă când Rusia testează vestul.

Se face apel la o mai bună unitate teritorială geografică și politică, întrucât echilibrul dintre cele două țări ar oferi termenii de abordare în cazul unei „probleme rusești”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.