Emmanuel Macron: ”Salut acordul obținut în cadrul COP24 din Katowice.”

0
508
Sursa: businessinsider.com

”Salut acordul obținut în cadrul COP24 din Katowice. Comunitatea internațională rămâne angajată în lupta împotriva schimbărilor climatice. Felicitări Organizației Națiunilor Unite, oamenilor de știință, ONG-urilor și tuturor negociatorilor. Franța și Europa trebuie să arate calea în acest domeniu și celorlalți. Lupta continuă.”

În perioada 3 – 14 decembrie, în orașul polonez Katowice, diplomaţii din aproape 200 de ţări au ajuns la o înţelegere pentru a menţine Acordul de la Paris privind schimbările climatice prin adoptarea unui set detaliat de reguli care să ajute la implementarea sa. 

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, COP24 este numele informal acordat celei de-a 24-a Conferințe a Părților implicate în Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind Încălzirea Globală (UNFCCC). Aceasta reprezintă una din ”Convențiile RIO” adoptate în cadrul ”Summitului Planetei din Rio” în 1992. UNFCCC a fost implementată în 1992. Astăzi, se bucură de o aderare aproape universală. Statele care au ratificat Convenția sunt denumite ”Părți ale Convenției”. Prevenirea interferențelor umane ”periculoase” în sistemul climatic este cel mai mare scop al acestui demers legislativ.

Conferința Părților (COP) este organismul suprem al Convenției UNFCCC. Aceasta este formată din reprezentanți ai Părților și organizează sesiuni în fiecare an. COP adoptă decizii necesare asigurării unei implementări eficiente a dispozițiilor Convenției și a revizuirilor acestora.

Înţelegerea, negociată pe parcursul a două săptămâni în orașul polonez, va cere ulterior fiecărei ţări din lume să urmeze un set uniformizat de măsuri standard pentru a-și limita emisiile de gaze. De asemenea, statele trebuie să îşi reducă emisiile până la următoarea rundă de discuţii, care va avea loc în anul 2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.