Trump retrage trupele americane din Siria

0
576
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit unui mesaj video postat pe pagina oficială de Twitter a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, acesta transmite că se dorește aducerea cât mai rapidă înapoi acasă a soldaților americani de pe teritoriul islamic,  făcându-se demersuri în acest sens.

Această mișcare are loc ca răspuns pentru situația de război extrem de periculoasă care a escaladat alarmant și a oferit un context de neliniște internațională pe scena teatrului politic.

Trump asigură aducerea trupelor americane pe teritoriul Statelor Unite în siguranță, punând accentul în discursul său video pe securitatea națională și internațională, dar și pe victoria statului american în acest context al războiului purtat cu gruparea ISIS.

“Our boys, our young women, our men, they’re all coming back and they’re coming back now. We won.”

“Băieții noștri, tinerele noastre femei, oamenii noștri, toți se întorc acasă și se întorc chiar acum. Am câștigat.”

Decizia luată de Președinte și coordonată de Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, este bazată pe succesul obținut de trupele americane în urma confruntărilor cu Statul Islamic.

Forțele americane se aflau pe teritoriul ISIS încă din anul 2015, lucrând în grupuri mici, iar 2000 dintre acestea sunt așteptate să fie aduse înapoi în țară.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.