Conflictul dintre Rusia și Statele Unite continuă privind acordul INF

0
511
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit unui anunț oficial postat pe pagina de Twitter a Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, acesta transmite mediului online un material video care prezintă o conferință de presă în care acesta discută despre problemele cauzate de retragerea Statelor Unite ale Americii din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare.

Un scurt istoric al acordului INF notează faptul că acesta a fost semnat în anul 1987 între Moscova și Washington și interzice rachetele cu o rază de acțiune între 500 km și 5.500 km, dorind să se reducă astfel un risc nuclear și să se păstreze integritatea și securitatea internațională.

În luna martie a anului 2018, Rusia a făcut cunoscută racheta de croazieră Novator 9M729 care are o rază de acțiune mai mică de 500 km, dar este mobilă, lucru apreciat de Statele Unite ca o încălcare a INF și care necesită părăsirea acordului INF de către SUA ca semn de protest.

În urma conferinței susținute de Vladimir Putin de luna aceasta, Președintele transmite faptul că dacă SUA se va retrage din acest acord, va începe o prăbușire a sistemului internațional de control al armamentelor și a unei curse a înarmării. Astfel, continuă o situație de incertitudine referitoare la posibilitatea începerii unui război nuclear între SUA și Rusia.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.