Armata germană propune recrutarea de cetățeni din alte state UE pentru apărarea națională și internațională

0
531
Wikipedia

Potrivit anunțurilor făcute pe pagina oficială de Twitter a armatei germane, precum și pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, se transmite faptul că armata germană ia în calcul recrutarea de cetățeni din alte state UE.

Șeful Statului Major al Bundeswehr (i.e. armata germană), Eberhard Zorn, a anunțat zilele trecute că armata germană este în căutare de noi recruți privind apărarea națională și internațională.

Printre principalele elemente ce trebuie să fie îndeplinite de către posibilii viitori membri ai armatei, se numără necesitatea cunoașterii limbii germane, deținerea unui cazier curat, declararea loialității față de statul german, dar și locuirea pe teritoriul Germaniei.

S-a anunțat, de altfel, că armata germană se află în căutare de specialiști străini europeni axați pe medicină sau inginerie care să aducă un plus valoare apărării statului german, dar și aliaților politici și militari ai statului.

O serie de state s-au arătat interesate de lansarea acestei posibile oportunităti, printre care Cehia, Danemarca sau Suedia; însă altele și-au manifestat scepticismul, printre care și România, principala cauză fiind dispariția forței de muncă din țările native.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.