2019: Protestul “vestelor galbene” continuă

0
530
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit anunțurilor oficiale înaintate de președintele Franței Emmanuel Macron pe pagina oficială de Twitter, Franța a cunoscut o nouă serie de proteste ale “vestelor galbene” și în 2019.

După opt săptămâni de proteste neîncetate, sâmbătă, 5 ianuarie 2019,  cetățenii francezi au scandat împotriva guvernului Macron ca răspuns la prețul mare al carburanților, la taxele mari și la salariile mici.

Mișcarea acestora a început în data de 17 noiembrie, traversând o serie culminantă de proteste îndreptate împotriva inegalității economice din Franța, care mai apoi a devenit o mișcare politică anti-Macron.

În cadrul acesteia importante însemne ale statului francez au fost vandalizate, precum Arcul de Triumf, șase persoane au decedat și sute au fost rănite.

Ca răspuns la aceste acțiuni, președintele țării a oferit o conferință de presă în cadrul căreia a făcut apel la spiritul civic al oamenilor și la îndepărtarea violenței.

În data de 5 ianuarie 2019, E. Macron a transmis pe contul oficial de Twitter un anunț ce subliniază că violența extremă a îndepărtat spiritul civic, făcând astfel apel către dialog și dezbatere care să soluționeze problema.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.