Președintele Băncii Mondiale își anunță demisia

0
532
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit unui anunț postat pe contul oficial de Twitter al președintelui Băncii Mondiale Jim Young Kim, acesta anunță că începând cu data de 1 februarie 2019 nu va mai deține funcția prezentă, demisionând.

Jim Young Kim parcurge, la momentul actual, cel de-al doilea mandat în această funcție, urmând, ca, în mod normal, să își încheie activitatea abia în anul 2022.

Un răspuns oficial în direcția anunțării demisiei actualului președinte a fost oferit și de Banca Mondială, menționându-se și că Jim Yong Kim va urma să lucreze  în domeniul creşterii infrastructurii în ţările în curs de dezvoltare.

Instituția a mai adăugat și faptul că funcția de președinte interimar începând de la data de 1 februarie 2019 va fi preluată de către Kristalina Georgieva. Aceasta  a demisionat în anul 2015 din funcția de comisar european pentru buget și resurse umane pentru a prelua postul de director executiv al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare și al Asociației Internaționale pentru Dezvoltare, structuri aparținând Băncii Mondiale.

Cu o bogată activitate internațională în sfera economică,  Kristalina Georgieva a lucrat timp de 17 ani la Banca Mondială îndeplinind mai multe roluri.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.