Schimbarea numelui Macedoniei

0
574
StockNews.com

Potrivit unui anunț pe pagina oficială de Facebook a premierului macedonean Zoran Zaev, acesta a anunțat că parlamentarii macedoneni au acceptat vineri să redenumească țara lor drept „Republica Macedonia de Nord”.

Zoran Zaev: Felicit cetăţenii şi parlamentarii pentru responsabilitatea prezentată față de schimbările constituţionale pe care le-am inițiat împreună către aderările la NATO şi UE ale Republicii Macedonia.
În acelaşi timp, îi mulţumesc secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru apelul telefonic din această seară prin care felicita cetățenii macedoneni pentru succesul istoric şi noile perspective care se deschid în faţa noastră prin intermediul acestei mișcări.

Acest vot s-a câștigat cu un procent de 81 de voturi pentru și niciunul împotrivă, dat fiind faptul că prezenți la această alegere au fost 81 de deputați.

Mișcarea înaintată de statul macedonean a fost imediat felicitată de premierul grec, Alexis Tsipras.

Redenumirea statului reprezintă un eveniment extrem de important deoarece odată cu acest eveniment se pavează drumul țării spre aderarea la Uniunea Europeană și la NATO.

Ratificarea noului nume a fost posibilă mulțumită acordului istoric dintre Grecia și Macedonia care va permite înaintarea capitalei Skopje către cele două entități politice, militare și economice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.