Noi conflicte privind Brexit-ul

0
520
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit ultimelor anunțuri făcute de către premierul britanic Theresa May pe pagina oficială de Twitter, aceasta transmite faptul că este timpul ca Parlamentul să ia o decizie în ceea ce privește deznodământul Brexit-ului.

Guvernul Theresei May a suferit o nouă înfrângere în ultimele zile, când parlamentarii britanici care se opun ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană printr-un acord au aprobat preluarea unor măsuri care au ca scop îngreunarea acestui proces de “divorț”.

Succint, noile măsuri votate de parlamentarii britanici care susțin părăsirea Uniunii Europene de către Regatul Unit sunt de natură economică și impun, în mod indirect însă absolut obligatoriu, necesitatea ca Guvernul să aibă aprobarea explicită a Parlamentului în ceea ce privește problematica Brexit-ului.

Va urma un nou set de voturi în Camera Comunelor, în data de 15 ianuarie, care are ca scop fie clarificarea sau chiar adâncirea situației de neclaritate privitoare la desprinderea Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Această problemă va urma să fie dezbătută și în cadrul Consiliului Uniunii Europene printr-o ședință prezidată de România, în data de 16 ianuarie, ca rezultat al preluării președinției acesteia.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.