Israel și România: noi perspective

0
540
gov.ro

Potrivit unui comunicat de presă oferit de site-ul oficial Guvernului României, premierul Viorica Dăncilă și omologul său, Benjamin Netanyahu au avut o întâlnire protocolară în Israel, vineri, 18 ianuarie 2019.

În cadrul vizitei de lucru s-au discutat numeroase aspecte privind întărirea și mai mult a relațiilor excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de numărul mare de contacte bilaterale care stau la baza unei foarte bune relații interstatale.

”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică şi energetică, medicină, cercetare şi inovare.”

Cu atât mai mult, s-a discutat și despre avansarea negocierilor în ceea ce privește posibila existență a unui parteneriat tehnologic între cele două state, astfel încât, atât România, cât și Israelul ar putea beneficia în urma acestei acțiuni din punct de vedere economic. Nu se vor exclude însă nici posibilitățile realizării unor parteneriate în domeniile sănătății, educației și turismului.

Un detaliu foarte important care a mai fost discutat de reprezentanții celor două state a fost și realizarea unei ședințe comune de guvern care are ca scop întărirea și mai buna coordonare între România și Israel.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.