A intrat în vigoare acordul de liber comerț UE-Japonia

0
575
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit unui anunț oficial postat pe pagina de Twitter a Președintelui Consiliului European, Donald Tusk, pe data de 1 februarie 2019, a intrat în vigoare acordul de parteneriat economic UE-Japonia, cel mai amplu acord bilateral negociat vreodată de Uniunea Europeană.

Astăzi este o zi minunată pentru toți japonezii și europenii. Cel mai mare acord comercial din lume a devenit realitate. Japonia și Europa pot fi îndepărtate din punct de vedere geografic, dar din punct de vedere politic și economic, vor mai fi prieteni și parteneri mult mai apropiați.

Acest parteneriat economic propune eliminarea tuturor taxelor vamale pe care le plătesc companiile europene, în valoare de aproape un milion de euro, atunci când aleg să desfășoare schimburi cu Japonia.

Acordul de Parteneriat Strategic dintre Japonia și Uniunea Europeană a fost notificat reciproc încă de anul trecut, din data de 21 decembrie, dar a intrat în vigoare abia în prima zi a lunii februarie, propunând, de altfel, și o aplicare provizorie a propunerilor însemnate.

Cu atât mai mult, acordul de parteneriat strategic UE-Japonia vizează extinderea sferei de cooperare către domenii precum energie, cercetare-dezvoltare, educaţie, dezvoltare şi lupta contra schimbărilor climatice şi terorismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.