Întâlnire Klaus Iohannis și Mike Pence

0
576
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit unui anunț oficial oferit de către președintele României Klaus Iohannis pe pagina de Twitter a acestuia, în data de 16 februarie, a avut loc, la München, o întâlnire bilaterală cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii Mike Pence.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării la prestigioasa Conferință de Securitate unde sunt prezenți peste 100 de șefi de stat și de guvern, miniștrii de Externe și miniștrii ai Apărării și reprezentanții ai organizațiilor internaționale.

Cei doi mari reprezentanți de stat au discutat despre Parteneriatul Strategic transatlantic din prisma unei regrupări a pieselor pe arena internațională, dar și prin debutul unei noi competiții strategice globale care are în prim-plan state precum SUA, China sau Rusia.

Cele din urmă state vin însă cu o serie de concluzii tensionate care trimit la o situație de incertitudine in scena teatrului politic internațional: SUA vor să dicteze ritmul global, China se opune acestui sistem de joc, iar Rusia exploatează sensibilitățile transatlantice.

Cu atât mai mult, în cadrul Conferinței de Securitate de la München președintele român a mai avut întrevederi cu Manfred Weber- liderul grupului PPE în Parlamentul European, cu David Harris-președintele executiv al Comitetului Evreiesc American și cu Michel Barnier-negociatorul-șef al UE pentru Brexit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.