Reuniunea informală a miniștrilor Comerțului

0
499
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit unui anunț de ultimă oră oferit de către comisarul european de comerț pe pagina oficială de Twitter, Cecilia Malmström, aceasta se află în drum spre București, unde, în contextul exercitării de către România a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, va avea loc reuniunea informală a miniștrilor Comerțului. Întâlnirea va avea loc în perioada 21 și 22 februarie la Palatul Regal și la Palatul Parlamentului.

Desfășurarea evenimentului va fi prezidată de către ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea. Alături de toți miniștrii Comerțului din statele Uniunii Europene, va fi prezentă și Cecilia Malmström, comisarul european de comerț.

Evenimentul va debuta joi, 21 februarie, cu o cină informală care va avea loc la Palatul Regal și va fi urmat de a doua zi de o întâlnire la Palatul Parlamentului, unde se va discuta despre procesul de modernizare a OMC, despre negocierile comerciale în curs ale Uniunii Europene, despre relațiile comerciale dintre UE și SUA, dar și despre inițiativa Totul fără arme– privitoare la accesul preferențial al Cambodgiei la piața UE.

Înainte de începerea efectivă a vizitei de lucru, în după-amiaza zilei de joi va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” sesiunea de Dialog cu Cetățenii, organizată de Comisia Europeană, ai cărei participanți vor fi ministrul Ștefan-Radu Oprea și comisarul european Cecilia Malmström.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.