Conflict între senatorul american democrat-Bernie Sanders și Președintele SUA-Donald Trump

0
548
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit anunțurilor oficiale postate pe pagina de Twitter a senatorul american Bernie Sanders și făcute și de întreaga presă americană, sâmbătă, 2 martie, acesta și-a lansat campania electorală pentru alegerile primare ale Partidului Democrat la New York.

În timpul discursului său, senatorul l-a numit pe Trump“persoana cea mai periculoasă din istoria modernă a SUA”, dar și că nu-i va ceda lui Trump nici măcar un stat.

Sanders a ales să-și lanseze candidatura în cartierul new-yorkez Brooklyn, fiind orașul său de origini, motivându-și alegerea pe fondul democrației, aparteneței și corectitudinii în politică: ”M-am întors în Brooklyn, locul în care m-am născut și am crescut, pentru a da lovitura acestei campanii istorice. Vom câștiga aceste alegeri pentru că vom pune laolaltă cea mai puternică coaliție ,,de la firul ierbii” din istoria politicii americane”.

La finalul primului său eveniment din campania electorală, Bernie Sanders a transmis că: “Ceea ce promit să fac este să colind întreaga ţară, să port cu mine valorile de care toţi în Vermont suntem mândri: încrederea noastră în justiţie, în comunitate, în politica pentru oamenii de rând şi în reuniuni locale”.

Ca răspuns la apelul lui Sanders, Donald Trump l-a numit pe acesta “nebunul de Bernie” prin intermediul paginii sale de Twitter, discreditându-l, dar salutându-i totuși, intrarea în cursa electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.