Vize pentru cetățenii Statelor Unite către Europa

0
673
World Atlas

Potrivit ultimelor anunțuri oferite de site-ul Sistemului de Autorizare și Informații pentru Călătorii Europene, ETIAS, se anunță că din 2021 cetățenilor Statelor Unite ale Americii le va fi cerută o viză de călătorie dacă vor să ajungă în Europa.

Pentru a le putea fi permis accesul pe teritoriul oricărei țări din Europa, americanii trebuie să posede un paşaport valabil, un card de credit sau de debit şi de o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System). Minorii vor avea nevoie doar de paşaport şi de înscrierea în ETIAS.

În urma unui comunicat oferit de site-ul ETIAS se anunță că: “La fel ca şi alte ţări şi regiuni din lume, Europa a decis recent să îşi amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migraţia ilegală şi terorismul”.

Această mișcare propusă de Uniunea Europeană a început să fie discutată încă din anul 2016, când Comisia Europeană cerea Statelor Unite să renunţe la solicitarea de vize pentru cetăţenii din cinci ţări membre ale UE – Bulgaria, Cipru, Croaţia, Polonia şi România.

În iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetăţenii americani. 

În prezent, cetăţenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spaţiul Schengen.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.