China adoptă prima lege a investiţiei străine unificată

0
576

Această lege va intra în vigoare pe data de 1 Ianuarie 2020 printr-o serie de regulamente si documente care au scopul de a introduce legea într-un mod cât mai eficient.

Legea cuprinde 6 capitole şi 42 de clauze întrucât se doreşte o bună susţinere, apărare şi administraţie a investiţiilor străine din China. Are rolul de a specifica că statul va adopta un sistem naţional de prestabilire şi că întreprinderile în care s-au realizat investiţiile străine se pot alătura procesului de impunere a unor standarde industriale şi activităţi de achiziţie guvernamentale.

De altfel, se susţine afirmaţia conform căreia nicio sferă administrativă nu se poate aplica în folosul transferului tehnologic pe care statul nu îl va expropria sau solicita investiţiilor străine, ci doar în cazuri aparte sau în interesul public.

Mai mult decât atât, legea investiţiilor străine va înlocui cele 3 legi actuale, acestea fiind ”Asociaţiile comune cu capitaluri proprii chinezeşti”; ”Asociaţiile comune contractuale”; ”Întreprinderi străine personale”.

VIATwitter
SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.