Venezuela: Numărul de cereri de azil a crescut masiv în 2018

0
720
Sursă: The Globe Post

Conform Agenției ONU pentru Refugiați, numărul de cereri de azil depuse de către cetățeni venezueleni a fost, în 2018, de 248,000 de cereri, însumând un total de 414,000 de cereri începând cu anul 2014 până în prezent.

Două treimi dintre acestea sunt depuse în țări din America Latină, iar restul în America de Nord sau Europa. Aceste cereri de azil reprezintă, totuși, doar o parte din exodul venezuelenilor, în special către țări din America de Sud, unde le este oferit, în general, accesul la servicii de bază: sănătate, educație, drept de muncă. Astfel, numărul total de emigranți se estimează la aproximativ 3,4 milioane de persoane.

Această rată extrem de crescută a migrației din Venezuela este o consecință directă a crizei începute în anul 2010. Perioada de recesiune a început în timpul președinției lui Hugo Chávez, manifestându-se ca o criză socio-economică, pe de o parte, și politică, pe de altă parte. Ea continuă și în mandatul actualului președinte, Nicolás Maduro, fiind considerată cea mai mare criză economică din istoria Venezuelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.