Forțele Democratice Siriene au anunțat că ultimul comandament ISIS a fost învins.

0
853

Conflictele continuă împotriva militanților din statul Islamic în estul Siriei, dar armata oficială a Statelor Unite ale Americii a declarat vineri, în urma anunțului Casei albe, care confirmă că întăririle Americane au revendicat ultima fărâmă din teritoriul grupului extremist.

Sarah Huckabee Sanders, secretarul presei al Casei Albe, a declarat că ultimul califat al statului Islamic a fost „100% eliminat”. În urma anunțului făcut, Președintele Trump a mărturisit faptul că înfrângerea statului Islamic a fost anunțată de mai multe ori în ultimele săptămâni, dar oficialii Pentagon au încercat cu prudență să clarifice că și ultimele rămășițe ale grupului își va menține poziția, prima dată în orașul Hajin și înafara micului oraș Baghuz în apropiere de granița Siria-Irak.

Pe contul său personal de Twitter, Emmanuel Macron a postat un mesaj prin care își exprimă gratitudinea față de efortul depus de către armata coaliției internaționale, din care Franța este membră, cât și partenerilor statului.

Forțele Democratice Siriene au anunțat că ultimul comandament ISIS a fost înfrânt. Plătesc tribut partenerilor noștri, cât și armatelor coaliției Internaționale, din care Franța este membră. Au luptat împotriva teroriștilor cu determinare, pentru securitatea noastră.”

Cu toate acestea, armata oficială și legiuitorii care s-au opus retragerii trupelor din Siria, au insistat ca o forță Americană să fie prezentă și să asigure înfrângerea totală a statului Islamic, cât și să combată influența Iraniană și Rusă. Propunerea a fost acceptată de către Casa Alba, care a trimis 400 de trupe Americane în Siria pentru orice eventualitate în viitorul apropiat.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.