Prim-Ministrul englez, Theresa May, dă greş pentru a treia oară să ducă la bun sfârşit acordul Brexit

0
649

Data de 29 Martie ar fi fost ziua în care Marea Britanie ar fi părăsit definitiv Uniunea Europeană. Cu toate acestea voturile aduse împotriva acordului au depăşit doleanţele Prim-Minsistrului, cât şi a membrilor din Guvern.



Voturile Membrilor din Parlament au produs un haos politic teribil, scorul fiind de 344 la 286, ceea ce reprezintă o majoritate de 58%, cât şi o apropiere decizională între cele două extremităţi care se poate observa din Ianuarie şi până în prezent. Marea Britanie este programată să abdice de la Uniunea Europeană pe data de 12 Aprilie fără vreun fel de înţelegere, cu condiţia că până la data limită se poate interveni cu o nouă strategie care, posibil, va conduce către o îndelungată extensie a Brexitului.

Theresa May şi-a propus să aplice o nouă metodă prin care să obţină acordul Membrilor din Parlament, acesta constând în cererea ei de demisie numai în cazul în care Parlamentul îi va susţine planul. În urma efortului depus, majoritatea a acceptat să ofere susţinere Prim-Ministrului, chiar şi deputaţii ale căror voturi au fost împotriva acordului în trecut. Cu toate acestea, iniţiativa Theresei May nu a funcţionat din cauza aliaţilor din Irlanda de nord, care nu au putut fi convinşi, votând astfel împotrivă.

Având în vedere tentativa Prim-Ministrului de a părăsi Uniunea Europeană, trebuie să aducem în vedere taxa pe care o va restitui în momentul retragerii complete din UE, ajungând la 39 de miliarde lire sterline, care poate fi considerat un motiv indiscutabil pentru care Membrii Parlamentului nu doresc Brexit.
Conform The Spectator, circulă anumite speculaţii care atestă faptul că Marea Britanie se îndreaptă către alegerile anticipate, ce au rolul de a spori alegerile mai devreme de termenul limită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.