Comandantul Forțelor Armate Poloneze Rajmund Andrzejczak a sosit în Lituania pentru o vizită oficială

0
643
Sursă: www.baltictimes.com

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze, locotenentul general Rajmund Andrzejczak a sosit luni în Lituania, la invitația Comandantului Forțelor Armate Lituaniene. Scopul vizitei este de a consolida cooperarea militară și securitatea regională.

Locotenetul Andrzejczak s-a întâlnit ieri cu Ministrul lituanian al Apărării, Raimundas Karoblis, șeful de apărare al Lituaniei, locotenentul general Jonas Vytautas Zukas, și alți oficiali militari.

Ministerul a declarat ca “Întâlnirile oficiale vor viza inițiativele de securitate ale NATO și UE, prezența militară a SUA în regiune, sprijinul acordat Ucrainei, exercițiile militare comune, apărarea aeriană regională, mobilitatea militară, pregătirea țărilor pentru apărare colectivă și dezvoltarea limbii lituaniene, poloneze și ucrainene”

Andrzejczak și delegația sa vor fi informați cu privire la procesul de planificare a apărării din Lituania, de asemenea și de prioritățiile și planurile de dezvoltare a capacităților militare.

Astăzi, șeful postului general a vizitat un detașament din Forțele Aeriene Poloneze, care a patrulat în spațiul aerian Baltic cu patru avioane F-16 Fighting Falcon de la baza aeriană Siauliai din Lituania de la începutul anului.

Aceasta este a doua vizită oficială a lui Andrzejczak în Lituania de la numirea sa în funcția de șef al Statului Major General al forțelor armate poloneze în august 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.