Anunțul fostului președinte SUA cu privire la alegerile europarlamentare

0
581
Politico

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, se află într-un turneu de promovare în Europa, a fundației sale dedicată liderilor de mâine. În această săptămâna, fostul lider a ajuns în Berlin unde a ținut un discurs tinerilor cu privire la pericolul redat de schimbările climatice, dar și la creșterea influenței partidelor populiste în Europa.

În cadrul discursului său, Barack Obama a transmis că ”Naţionalismul, îndeosebi cel de extremă dreapta, este în plină ascensiune. Ştim unde duce acest lucru. Europa ştie mai bine decât oricine. Duce la conflict, vărsare de sânge şi catastrofă”.

Acesta a lansat un semnal de alarmă pentru alegerea ce urmează să fie făcută de europeni în cadrul alegerilor din perioada 23-26 mai 2019.

Cu atât mai mult, fostul lider atrage atenția și asupra schimbărilor climatice suportate de Pământ, declarându-se un susţinător al mobilizării tinerilor pentru o planetă verde. Subliniază, în acest mod, că tinerii sunt cei care trebuie să preia și să îmrbrățișeze schimbarea pentru a crea un cadru cât mai favorabil stabilității climatice, dar și politice.

Discursul său poate fi urmărit într-un anunț postat pe pagina oficială de Twitter, accesibil la acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.