România găzduiește cel mai mare exercițiu medical din istoria NATO

0
642
Sursa: România Liberă

Potrivit unui comunicat de presă oficial transmis pe site-ul Ministerului Apărării Naționale, România găzduiește în perioada 1-15 aprilie exercițiul multinațional întrunit Vigorous Warrior 19, singurul exercițiu medical din cadrul NATO organizat de două ori pe an Centrul NATO de Excelență pentru Medicina Militară (CO MILMED COE, Budapesta, Ungaria) și o națiune gazdă voluntară.

Comunicatul de presă transmite:

“Vigorous Warrior 19, exercițiul care se desfășoară în perioada 1-15 aprilie și la care participă aproximativ 2.000 de militari și voluntari civili (800 militari străni, 850 militari români, 50 voluntari străini, 300 reprezentanți DSU și IGSU) este în plină desfășurare în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov.

Exercițiul este deschis reprezentanților mass-media în zilele de 9 și 10 aprilie, între orele 10.00-13.00, timp în care se va executa asigurarea sprijinului medical continuu, sub coordonare NATO și în context multinațional, inclusiv într-un spital de nivel ROL 3 M3U (Unitate Medicală Multinațională). 

Jurnaliștii interesați să asiste la activitate, sunt rugați să transmită până marți 9 aprilie, ora 08.00, pe adresa relatiipublice.smap@gmail.com, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați pe 9 și 10 aprilie, între orele 9.00 și 9.30, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, Strada Principală nr.1, localitatea Cincu, Brașov.

Persoană de contact: maior Claudiu Panait, telefon 0760.303.664.

*** 

Exercițiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciții medicale ale NATO, organizate bi-anual de către Centrul NATO de Excelență pentru Medicina Militară (CO MILMED COE, Budapesta, Ungaria) și o națiune gazdă voluntară. Obiectivul exercițiului este verificarea interoperabilității Aliaților, compatibilitatea sistemelor medicale militare și civile, sistemul C4I Medical și verificarea evacuării medicale. Activităţile de instruire desfăşurate în comun demonstrează determinarea şi forţa aliaţilor de a asigura securitatea fiecarei naţiuni din NATO şi a Alianţei în integralitatea sa.”

Biroul presă

Cu atât mai mult, șI pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale se face cunoscut evenimentul la care participă 39 de națiuni și 10 organizații civile.

❗ Cel mai mare exercițiu cu focus #medical din istoria #NATO, în plină desfăşurare la #Cincu Vigorous Warrior 19 -…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Luni, 8 aprilie 2019
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.