SUA vrea să impună noi tarife pentru UE

0
562
Sursa: AP News

O tarifare nouă din partea Statelor Unite Ale Americii – care să fie suportată de Uniunea Europeană – este planul Administrației Trump, în contextul în care taxarea celor $11.2mld. de produse UE – de la avioane la brânză Gouda și măsline – ar diminua subvențiile Europene nedrepte pentru Airbus – firmă specializată în producerea aeronavelor – speculate de Administrația Președintelui.

Deși mărimea tarifelor propuse este relativ mică în comparație cu cea practicată pe terenul SUA – China, actul desemnează o divizare a comunicării eficiente pe sectorul comerțului dintre Uniunea Europeană și Statele Unite Ale Americii, întrucât acțiunea țării Americane vine într-un timp în care economia este deja într-o scădere bruscă.

‘Organizația Mondială a Comerțului constată că subvențiile Uniunii Europene pentru Airbus au avut un impact negativ asupra Statelor Unite Ale Americii, care va începe să aplice tarife pentru $11 miliarde de produse ale UE!’, spune Donald Trump, Președinte al SUA, care mai adaugă și că practicile UE au profitat de țara pe care acesta o servește în prezent.

SUA și UE au fost în negocieri încă de anul trecut pe tema evitării potențialelor tarife pe care Președintele Donald Trump ar fi vrut să le impună pentru a reduce deficitul comercial cu țările precum Germania, iar aplicarea finală a acestora înseamnă că prețurile vor crește în țara care le impune – în acest caz, SUA – impactul asupra economiei nefiind unul pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.