Estonia plănuiește implementarea inteligenței artificiale în scopul îmbunătățirii serviciilor publice

0
537
Twitter

Pe data de 17 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei a anunțat posibila implementare a tehnologiei avansate dotate cu inteligență artificială în scopul augmentării serviciilor publice.

Republica Populară Democrată a Estoniei, în cadrul Forumului de Finanțare pentru Dezvoltare organizat de Consiliul Economico-Social al Organizației Națiunilor Unite,  introduce planul de a începe construirea următoarei generații de servicii publice bazate pe inteligență artificială. Inteligența artificială nu este un scop în sine, ci mai degrabă un mijloc de a crește bunăstarea individuală și socială. Inteligența artificială poate ajuta la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.”

Guvernul Estoniei nu este însă singurul ce se îndreaptă în această direcție. În aceeași zi, Parlamentul European a aprobat învestirea a 9.2 miliarde de euro pentru mai multe proiecte dedicate avansării tehnologiei la un nivel înalt de performanță, a inteligenței artificiale, securității cibernetice și antrenamentului în domeniul digital din 2021 până în 2027.

Angelina Mlinar, membră austriacă a Alianței Liberalilor și Democraților în Europa, a declarat că: “Timp de prea mulți ani, sectorul tehnologic european a rămas în urma unor țări terțe, cum ar fi Statele Unite ale Americii și China. Avem nevoie de o abordare coerentă la nivelul întregii Uniuni și de o investiție ambițioasă pentru a asigura o soluție pentru neconcordanța cronică între cererea tot mai mare de tehnologie de ultimă inovație și oferta disponibilă în Europa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.