Explozii în Sri Lanka: mai mult de 138 de morți și 560 de răniți

0
671
Sursă: www.nytimes.com

Duminică dimineața mai multe bombe au explodat în orașele Colombo, Negombo și Batticaloa, omorând cel puțin 138 de persoane și rănind 560. Atentatele au fost concentrate asupra unor biserici si hotele.

Exploziile au avut loc în timpul slujbei de Paște la Sanctuarul Sf. Anthony din Colombo, Altarul Sfântului Anton în Colombo, Sf. Sebastian din Negomboși la Biserica Sion în orașul estic Batticaloa. De asmenea, exploziile suplimentare au distrus și 3 hoteluri din Colombo: Shangri-La, Cinnamon Grand și Kingsbury.

Cel puțin 20 de străini sunt printre cei morți în Colombo, potrivit directorului spitalului, Anil Jasinghe. Oficialii de securitate din Sri Lanka au declarat că poliția și serviciile de securitate au ajuns imediat la locul atentatelor și au ajutat la ingrijirea răniților. De asemenea, deși, nu a fost clar cine a fost responsabil pentru atacuri, poliția a spus ca par sa fi fost coordonate. Un consilier prezidențial senior a declarat că investigațiile timpurii au sugerat că atacurile au fost efectuate de atentatori sinucigași.

Panica exploziilor s-a răspândit repede, iar celelate biserci și-au oprit s-au anulat slujbele de Paște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.