Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei luptă împotriva hărțuirii sexuale în cadrul conflictelor militare

0
509
Credit Twitter/PA Wire

Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, colaborează cu Delegatul Special al Agenţiei pentru Refugiaţi a Organizației Naţiunilor Unite, Angelina Jolie, în scopul protejării femeilor în condiții de război.

“Cooperând în scopul protecției femeilor în războaie și conflicte: Ministrul Afacerilor Externe, Heiko Maas și Angelina Jolie prin intermediul @washington post detaliază metodele prin care pot sprijini mai bine victimele violenței sexuale. Germania va propune o soluționare la #Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. #Mai puternici împreună #Germania în cadrul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite @Germania în cadrul Organizației Națiunilor Unite

Prin intermediul redacției Washington Post, Ministrul de Externe și Cofondatoarea Inițiativei de Prevenire a Hărțuirii Sexuale în contextul Conflictelor Armate, Angelina Jolie, ilustrează dificultatea pedepsirii coordonatorilor atrocităților orchestrate în Siria și Myanmar, menționând consecințele devastatoare ale acestui fapt.

“Laureatul premiului Nobel pentru pace, Denis Mukwege, care va informa săptămâna aceasta Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, vorbește despre tratarea în clinica sa din Congo a trei generații din aceeași familie care au fost violate brutal: o mamă, fiica ei și tânăra ei nepoată. Am întâlnit amândoi supraviețuitori în țări precum Irak, Bosnia și Sierra Leone, care ne-au îndemnat să ajutăm la depășirea lipsei răspunderii penale care contribuie la continuarea prevalenței violenței sexuale.”

Măsurile sugerate fac apel la asigurarea pedepsei față de făptași prin intermediul mandatelor internaționale de arestare, dezvoltarea și creșterea diseminării informațiilor legate de obligațiile și consecințele nerespectării legii și nu în ultimul rând, sprijinul victimelor hărțuirii sexuale și garanția că vocile lor vor fi auzite.

Delegația Germaniei la Organizația Națiunilor Unite a anunțat aplicarea oficială a metodelor menționate mai sus pe data de 23 aprilie în cadrul președinției acesteia a Consiliului de Securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.