Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei subliniază importanța Parteneriatului Estic în cadrul Uniunii Europene

0
521
www.mfa.gov.lv

Pe data de 13 mai 2019, ministrul Afacerilor Externe, Edgars Rinkēvičs, a participat la reuniunea miniștrilor de externe din Uniunea Europeană (UE) și a țărilor din Parteneriatul Estic, care a avut loc în cadrul Consiliului Afacerilor Externe al UE de la Bruxelles.

În cadrul discuțiilor purtate de miniștrii de externe, Edgars Rinkēvičs a subliniat că Parteneriatul Estic ar trebui să rămână una din prioritățile politicii externe a UE în cadrul noului ciclu instituțional al UE. ‘În ultimul deceniu, Parteneriatul s-a dovedit a fi un format foarte reușit pentru cooperarea UE cu țările din Parteneriatul Estic. În prezent, Parteneriatul se află pe drumul cel bun – cu obiective și rezultate clare care urmează să fie puse în aplicare până în 2020; cu toate acestea, este necesară o abordare strategică a viitoarelor obiective politice ale acestuia. Vrem să avem țări europene vecine cu o stabilitate constantă, un progres rapid și o securitate sporită; de aceea, este timpul să începem să lucrăm la obiectivele și sarcinile necesare îndeplinirii cooperării de după 2020.’

Edgars Rinkēvičs a remarcat, de asemenea, că UE trebuie să fie pregătită să identifice sectoarele în care ar putea aprofunda cooperarea cu țările Parteneriatului Estic. ‘Letonia vede viitoarele zone adecvate dezvoltării comerțului și al contactelor interumane, precum și al sectoarelor energetice, digitale și cele destinate telecomunicațiilor’, a subliniat ministrul. În același timp, Edgars Rinkēvičs și-a exprimat speranța că sprijinul UE va permite consolidarea statului de drept, a competențelor mediatice și a comunicărilor strategice, precum și realizarea unor progrese semnificative în implementarea reformei sectorului justiției, a celui economic și al administrației publice în țările membre ale Parteneriatului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.