Secretarul francez al Afacerilor Europene a participat la Comisia Miniștrilor din Helsinki

0
520
Sursa Wikipedia

Secretarul de Stat de Afaceri Europene al Republicii Franceze, Amelie de Montchalin, a participat la Comisia Miniștrilor din cadrul Consiliului Europei de la Helsinki ce s-a desfășurat între 16 și 17 mai. “Întâlnirea va fi marcată de acordarea președinției Consiliului Europei între Finlanda și Franța.”

În cadrul acestei Comisii, Președinția franceză prezentat următoarele obiective:

“1) să păstreze și să consolideze sistemul european de protecție a drepturilor omului. Președinția franceză va continua activitatea inițiată de președințiile anterioare pentru a păstra independența și autoritatea Curții Europene a Drepturilor Omului și pentru a (…) consolida sistemul european de protecție a drepturilor sociale.

2) promovarea egalității și a coexistenței, combaterea rasismului, a intoleranței și a tuturor formelor de discriminare, inclusiv pe internet. Franța a lansat o campanie de promovare a Convenției de la Istanbul privind violența împotriva femeilor pentru a promova aderarea unui număr cât mai mare de state. Președinția franceză va conduce, de asemenea, un proiect de stabilire a unui sistem de monitorizare a predării istoriei în Europa.

3) să abordeze noile provocări în domeniul drepturilor omului și al supremației legii. Instrumentele digitale și dezvoltarea inteligenței artificiale oferă noi oportunități cetățenilor și inculpaților. Dar ele reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru exercitarea drepturilor și a libertăților și ne obligă să luăm toate măsurile de precauție necesare. (…) Președinția noastră va încuraja dezvoltarea, în cadrul organizației, a unui nou instrument juridic privind inteligența artificială.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.