Germania cere Rusiei să rămână în Consiliul European pentru protejarea drepturilor omului

0
607
amica-ev.org

În cadrul Comisiei Miniștrilor de la Helsinki din data de 17 mai, Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, a afirmat că “Rusia trebuie să rămână membră a Consiliului European – cu toate drepturile și răspunderile de rigoare”, făcând tot posibilul să mențină protecția activiștilor pentru drepturile omului din Rusia.

Afirmația Ministrului vine în urma amenințărilor Moscovei de a se retrage din Consiliu, Guvernul rus fiind în urmă cu contribuțiile sale față de Organizație, în același timp riscând să piardă drepturi vitale conforme cu legile Consiliului. Această problemă datează încă de la anexarea Crimeii în ciuda violării legislației internaționale. Drept consecință, Adunarea Parlamentară a Consiliului a anulat dreptul de vot a Delegației ruse în cadrul Organizației.

Retragerea Statului rus ar afecta într-un mod deosebit de grav protecția drepturilor omului și a celor ce militează pentru respectarea acestora pe plan național. Cu ajutorul Curții Europene a Drepturilor Omului, Consiliul Europei a creat un mecanism de protejare a cetățenilor tuturor țărilor membre, cei cărora le-au fost violate drepturile având oportunitatea de a se prezenta în fața Curții, deciziile luate de aceasta fiind impuse asupra statelor membre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.