Reacția lui Hillary Clinton cu privire la legea interzicerii avortului în mai multe state din SUA

0
786
Credit Twitter/PA Wire

„Interzicerea avortului în Alabama, Georgia, Ohio, Kentucky și Mississippi, sunt atacuri îngrozitoare la adresa vieților și drepturilor fundamentale ale femeilor.
Drepturile femeilor sunt drepturile omului.
Nu vom da înapoi.”

Acestea este mesajul transmis, printr-un tweet, de către politicianul american Hillary Clinton, în data de 15 mai 2019. Aceasta îi îndemna pe oameni să se alăture și Rețelei Naționale de fonduri pentru avort, dar și în vederea susținerii diferitelor programe prin care se dorește alegerea unor candidați pro, împuternicirea femeilor și aducerea în prim-plan a tinerilor cu viziuni democratice.
De asemenea, în data de 21 mai, fostul Secretar de Stat american sublinia, din nou, punctul de vedere pe care îl deține față de întreaga situație generată de legea adoptată acum câteva zile de către mai multe state americane.

„În fața interzicerilor extreme împotriva avortului, care au cuprins întreaga țară, cu toții trebuie să fim de partea femeilor.”
Deși statul american a lucrat vreme îndelungată în vederea obținerii drepturilor femeilor, se prea poate crede că politicienii care au votat legea interzicerii avortului ar vrea să dea timpul înapoi, să reglementeze o situație prin care victimele unui viol sau ale unei sarcini nedorite să nu poată acționeze în niciun fel, pentru binele propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.