Actualizările reformelor din Sistemul de dezvoltare al Națiunilor Unite subliniate de António Guterres

0
636

António Guterres, Secretarul General al Națiunilor Unite sublinia, prin intermediul unui tweet, pe data de 21 mai 2019, actualizările reformelor de dezvoltare ale sistemului Națiunilor Unite. Acesta a reamintit că în fața vicisitudinilor de natură globală (schimbările climatice, nesiguranța financiară, inegalitățile de gen etc.), este necesară menținerea unor acțiuni colective și concertate, pentru a continua și dezvolta mecanismul care a condus la progresul existent.

„Implementăm reforme pentru a face munca desfășurată de @UN mai eficientă, receptivă și responsabilă.

Într-un interval de timp scurt, am realizat un progres semnificativ. Acum trebuie să susținem avântul.”

António Guterres explica faptul că fiecare acțiune întreprinsă are drept scop ajutarea Statelor Membre pentru a implementa obiectivele Agendei 2030, sistemul urmând să fie mult mai receptiv și responsabil față de prioritățile naționale. Secretarul General și-a exprimat încrederea în privința acestui plan, întrucât după spusele acestuia:

  1. Există o claritate a obiectivelor: organizarea mult mai eficientă a activităților Națiunilor Unite, acordarea unui sprijin optim, astfel încât fiecare țară să obțină rezultate ale Obiectivelor de dezvoltare durabilă (SDG), cu ajutorul Coordonatorului Rezident, care va oferi ajutorul necesar pentru nevoile și prioritățile fiecărei țări în parte.
  2. Se resimte urgența de a acționa, întrucât omenirea nu se îndreaptă cu pași suficienți de repezi către atingerea celor 17 Obiectivele de dezvoltare durabilă.
    António Guterres sublinia și situațiile critice în fața cărora este pusă umanitatea: schimbările climatice.
  3. Vor trebui să existe finanțări din partea Statelor Membre, pentru a se putea derula Sistemul de Coordonatori Rezidenți.
     

„Agenda 2030 este cea mai bună șansă a noastră pentru a schimba lumea și de a asigura un viitor în care să existe prosperitate, pace și demnitate pentru toți.” 

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.