Negocierile comerciale americane cu Japonia

0
817

Între 25-28 mai 2019, președintele Donald Trump, alături de soția sa, Melania, au avut onoarea de a se întâlni cu noul cuplu regal japonez, vizita acestora preconizând cimentarea relațiilor dintre cele două state.

„Un progres real a fost întreprins în cadrul Negocierilor de comerț cu Japonia. Agricultura și o substanțială cantitate de carne de vită sunt în joc. Mult vom mai aștepta până după alegerile lor din iulie, în cadrul cărora anticipez numere mari!”

Japonia, cel de-al patrulea mare partener comercial al Americii, se regăsește pe lista priorităților de lungă durată în chestiunea negocierilor comerciale, mai ales după ce, în 2017, America s-a retras din Parteneriatul Trans-Pacific.

Printre activitățile la care a fost implicat liderul politic american se numără partida de golf dintre acesta și Prim-Ministrul japonez, Abe Shinzo, turneul de sumo, în cadrul căruia președintele Trump a înmânat câștigătorului Cupa Trump, precum și vizitarea JS Izumo-ului, transportatorul de elicoptere construit pentru JMSDF.

Ideile cheie din discuțiile lui Trump și Abe includ: angajamentele comerciale cu privire la vehiculele auto (Japonia nu aplică tarife auto, însă SUA consideră că tocmai acest aspect, precum și tratamentul reglementărilor discriminatorii sunt aspectele care subminează vânzările Americii), bunurile agricole, precum și alte zone de interes pentru ambele națiuni, precum ar fi cele legate de piața digitală. SUA dorește deschiderea pieței de agricultură japoneză și obținerea parității de exporturi din țările partenere ale Japoniei, acestea fiind o prioritate majoră pentru industria americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.