Polonia și SUA – semnatare ale Declarației comune privind cooperarea în domeniul apărării

0
825

Relația strategică și de apărare dintre SUA și Polonia este construită pe fundații care asigură securitatea, pacea și prosperitatea fiecărei țări, precum și ariei Tratatului Atlanticului de Nord. Prezența personalului militar american va fi de aproximativ 4500 de militari, prin rotație, urmând ca în perioada următoare 1000 de militari americani să ajungă în Polonia.

„Președintele Andrzej Duda și președintele Donald Trump au semnat Declarația comună privind cooperarea în domeniul apărării în legătură cu postura de forță a SUA în Polonia.

De asemenea, Polonia se angajează să întreprindă toate cerințele de infrastructură necesare forțelor militare care-și vor desfășura activitatea pe teritoriul său (de exemplu, înființarea și utilizarea în comun de către forțele armate ale SUA și forțele armate poloneze a Centrului de instruire pentru lupte – CTC – din Drawsko Pomorskie și, eventual, în alte câteva locații din Polonia).

Prezența intensificată a militarilor americani în Polonia are rolul de a întări eforturile NATO de descurajare a acțiunilor militare în respectiva regiune, precum și menținerea apărării Americii, Poloniei și a Alianței.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.