Zuzana Caputova – investită în funcția de președinte al Slovaciei

0
635

Sâmbătă, 15 iunie a.c. , Zuzana Caputova a depus jurământul pentru servirea Slovaciei și cetățenilor din funcția de președinte.

Noul președinte a câștigat alegerile prezidențiale încă din luna aprilie a acestui an, iar în luna mai, partidul susținut de aceasta – Slovacia Progresistă a câștigat alegerile în cursa europarlamentară.

Zuzana Caputova este considerată a fi un șef de stat cu un tipar atipic, diferențiindu-se de către toți ceilalți colegi de breaslă. Aceasta este activistă de mediu și avocată liberală proeuropeană și duce o luptă continuă împotriva corupției.

Astfel, în cadrul discursului de la investirea sa în funcția de președinte, Zuzana Caputova a declarat că oficialii care s-au dovedit incapabili să combată corupția ar trebui să fie demiși și a promis să facă în așa fel încât sistemul de justiție din țară să fie corect pentru toata lumea.

În momentul în care noul președinte s-a lansat în politică, aceasta avea foarte puțină experiență, fiind, mai de grabă, cunoscută pentru campania sa de protejare a mediului.

În urma cu aproape un an și jumătate aceasta a creat partidul Slovacia Progresistă, lucru care i-a adus critici din partea bisericii și a altor grupuri conservatoare, deoarece atât ea, cât și partidul său luptau pentru protejarea comunității LGBT și adoptau o poziție favorabilă avortului.

În cadrul discursului de sâmbătă, Caputova a pledat pentru unitatea Uniunii Europene și NATO, cerând schimbări sistematice în favoarea cetățenilor și evoluției naționale și europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.