LIVE: Protestatarii din Hong Kong au pătruns în clădirea Parlamentului, surclasând forțele de ordine

0
137

Sute de protestatari au pătruns luni în sediul Consiliului Legislativ din Hong Kong, în ziua în care locuitorii orașului sărbătoresc reîntoarcerea metropolei sub conducerea Chinei.

Incidentul are loc în cadrul celor mai ample proteste din istoria orașului. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți de un proiect de lege care ar permite extrădarea infractorilor pe teritoriul chinez controlat de guvernul de la Beijing.

Protestatarii au folosit un troller de metal, prăjini şi bucăţi din schelărie pentru a forța intrarea în clădire, fiind de asemenea echipați cu ochelari de protecție și măști împotriva gazelor lacrimogene și ”scuturi” din bucăți de tablă pe modelul scutierilor din forțele de ordine.

De amintit faptul că, deși este parte din China, Hong Kong-ul are o administrație separată de Beijing, fiind o fostă colonie britanică democratică, profund împotriva regimului comunist chinez.

Proiectul legislativ a stârnit indignare printre cetățenii din Hong Kong deoarece nu sunt de acord cu înclinația pro-Beijing a actualului guvern.

SOURCEyoutube
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here