Kyriakos Mitsotakis este noul premier al statului elen

0
577

Cu un procentaj de 39.85% din voturile cetățenilor și asigurându-și 158 de locuri în parlamentul grec, partidul Conservator grec Noua Democraţie (ND), condus de Kyriakos Mitsotakis, a câștigat alegerile parlamentare din țară, învingând partidul de stânga Syriza, al premierului Alexis Tsipras, ce a adunat doar 31.53%.

Poporul grec ne-a dat ieri un mandat puternic de a schimba Grecia. Vom onora acest mandat în întregime. Începând cu ziua de azi, pornește muncă grea și am încredere totală în capacitatea noastră de a face față situației.”

Kyriakos Mitsotakis a promis, la începutul mandatului, o scădere a impozitelor şi taxelor cu până la 20 % de la 1 ianuarie 2020. Partidul Conservator grec Nouă Democraţie dorește să inițieze o nouă reformă a educaţiei, care va permite deschiderea de universităţi private în ţară.

Alegerile anticipate din această duminică, au fost necesare după ce fostul premier, Alexis Tsipras, a cerut desființarea parlamentului în urma performanței slabe a partidului din cadrul alegerilor europarmentare, ce au avut loc în luna mai. Tsipras promisese să formeze un guvern anti-salvare, dar a dezamăgit mulți susținători ai săi, impunând mai multe măsuri de austeritate și taxe suplimentare.

Noul premier al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a dorit să depună un jurământ religios rostit în faţa arhiepiscopului Atenei, Ieronim al ÎI-lea, şi a mai multor reprezentanţi ai bisericii ortodoxe elene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.