Turcia condamnă raportul Grupului de Experți Împotriva Traficului de Carne Vie

0
609
Ministerul Afacerilor Externe al Turciei - sursa: Twitter

Pe data de 9 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe al Turciei și-a exprimat dezacordul față de concluziile raportului GEITCV, menționând faptul că încercarea Grupului de a minimaliza eforturile Turciei în privința adaptării la Convenția Europeană a Diminuării Traficului de Carne Vie nu face decât să afecteze în mod negativ credibilitatea Consiliului Europei și a Grupului de Experți.

“Turcia adoptă și pune în aplicare reglementări și măsuri adecvate pentru combaterea traficului de persoane. În același timp, Turcia face tot posibilul pentru a preveni migrația neregulată respectând principiile de bază ale drepturilor omului. Aceste eforturi sunt ignorate într-o mare măsură în raportul menționat.

Este dezamăgitor faptul că raportul nu reflectă explicațiile și corecțiile oferite de autoritățile turce în timpul și după vizita de constatare în Turcia, în special în privința problemelor legate de tentativa de lovitură de stat FETÖ din 2016 și starea de urgență declarată după aceea, care a fost îndepărtată începând cu 18 iulie 2018.

Turcia găzduiește mai mulți refugiați decât oricare altă țară din lume și continuă să suporte o povară substanțială în mare parte prin resursele sale naționale. În timp ce face acest lucru, Turcia se așteaptă la o solidaritate mai concretă alături de împărțirea egală și a sarcinilor și responsabilităților din partea comunității internaționale.

Turcia va respecta în continuare obligațiile care decurg din convenție, indiferent de conținutul raportului menționat. Turcia ține cont de faptul că raportul este rezultatul doar a evaluării din prima rundă referitoare la convenție și se așteaptă ca rapoartele viitoare să reflecte mai bine și cu mai multă acuratețe realitatea la fața locului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.