Retragerea trupelor americane de la granița Turciei cu Siria, un succes, spune Donald Trump

0
679
Credit Twitter/PA Wire

Donald Trump, Președintele Statelor Unite ale Americii, a comunicat ieri, printr-un tweet, faptul că o zonă de siguranță a fost creată la granița dintre Turcia și Siria, numind efortul retragerii trupelor americane din zonă un “mare succes”

Decizia controversată a administrației Trump de a retrage trupele americane din zona graniței Siriene a fost primită cu reticență pe mapamond. însuși Congresul Statelor Unite respingând decizia, rugându-l pe Președinte să abandoneze intenția – un element care, într-un final, nu l-a influențat pe acesta.

O altă problematică este legată de decizia Președintelui SUA de a retrage sancțiunile aduse Turciei – sancțiuni cauzate de ofensiva turcă în Siria – pentru armistițiul permanent adus la granița siriană. Fenonemul aduce un nou val de controverse, întrucât hotărârea este văzută drept un act care ignoră uciderea în masă a kurzilor.

După ce un alt armistițiu de cinci zile a luat sfârșit, Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, au ajuns la un consens în legătură cu patrulele din jurul granițelor – trupele ambelor țări se vor separa pentru a îndepărta forțele kurzilor de granița siriană, creându-se astfel o zonă tampon între teritoriul Turciei și proximitatea controlată de kurzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.