Donald Trump anunță moartea liderului terorist Baghdadi

0
850

Duminică, 27 octombrie 2019, președintele american, Donald Trump, a anunțat moartea liderului terorist, Abu Bakr al-Baghdad. Decesul lui Baghdadi marchează finalul unor ani de căutare a unuia dintre cei mai periculoși teroriști din lume, precum și moartea bărbatului care a fost declarat „califat” al Statului Islamic în Irac și Siria, în 2014. „Acesta a ajuns la capătul tunelului, pe când câinii noștri erau pe urmele sale. Și-a aprins vesta, adăugând moartea altor trei copii pe lângă moartea sa. Corpul său a fost mutilat din pricina exploziei.”, a spus Trump.

Discursul lui Donald Trump a fost presărat cu batjocuri la adresa lui Baghdadi, spunând că acesta a fost dominat de frică, plângând și țipând pe tot parcursul operațiunii militare. Trump a subliniat și bravura militarilor americani, care s-au întors pe pământurile natale fără vreo pierdere umană.

Misiunea americană a avut succes și datorită sprijinului conferit de țări precum Rusia, Turcia, Irak și Siria, întrucât avioanele americane au avut permisiunea de a zbura deasupra teritoriilor țărilor respective. „Rusia s-a comportat grozav cu noi. Ne-a oferit drum liber. Am avut un zbor peste anumite teritorii rusești. Rusia a fost grozavă, Irakul a fost excelent. Am avut într-adevăr o cooperare grozavă. […] Turcia – am avut de-a face cu turcii, știau că ne vom apropia. Am zburat deasupra unor teritorii turcești. Au fost grozavi. Nicio problemă”, a adăugat președintele Trump.

Abu Bakr al-Baghdadi, numele său real fiind Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri, a devenit unul dintre cei mai căutați teroriști din lume în 2014, după ce teroriștii grupării ISIS au capturat orașul irakian Mosul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.