Donald Trump anunță moartea liderului terorist Baghdadi

0
82

Duminică, 27 octombrie 2019, președintele american, Donald Trump, a anunțat moartea liderului terorist, Abu Bakr al-Baghdad. Decesul lui Baghdadi marchează finalul unor ani de căutare a unuia dintre cei mai periculoși teroriști din lume, precum și moartea bărbatului care a fost declarat „califat” al Statului Islamic în Irac și Siria, în 2014. „Acesta a ajuns la capătul tunelului, pe când câinii noștri erau pe urmele sale. Și-a aprins vesta, adăugând moartea altor trei copii pe lângă moartea sa. Corpul său a fost mutilat din pricina exploziei.”, a spus Trump.

Discursul lui Donald Trump a fost presărat cu batjocuri la adresa lui Baghdadi, spunând că acesta a fost dominat de frică, plângând și țipând pe tot parcursul operațiunii militare. Trump a subliniat și bravura militarilor americani, care s-au întors pe pământurile natale fără vreo pierdere umană.

Misiunea americană a avut succes și datorită sprijinului conferit de țări precum Rusia, Turcia, Irak și Siria, întrucât avioanele americane au avut permisiunea de a zbura deasupra teritoriilor țărilor respective. „Rusia s-a comportat grozav cu noi. Ne-a oferit drum liber. Am avut un zbor peste anumite teritorii rusești. Rusia a fost grozavă, Irakul a fost excelent. Am avut într-adevăr o cooperare grozavă. […] Turcia – am avut de-a face cu turcii, știau că ne vom apropia. Am zburat deasupra unor teritorii turcești. Au fost grozavi. Nicio problemă”, a adăugat președintele Trump.

Abu Bakr al-Baghdadi, numele său real fiind Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri, a devenit unul dintre cei mai căutați teroriști din lume în 2014, după ce teroriștii grupării ISIS au capturat orașul irakian Mosul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here